MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Ο ρεπόρτερ του Αστέρα για Μπερτόλιο (Τα θετικά & αρνητικά)

Advertisement

Sponsored by quadcore

Αναμφίβολα είναι το πρόσωπο που τράβηξε πάνω του, όλα τα «ΑΠΟΕΛίστικα» βλέμματα στον αγώνα της Κυριακής, με τον Ερμή.

Advertisement

Ο Λάτιν σταρ του ΑΠΟΕΛ μπήκε στο 75ο λεπτό,  πρόλαβε να κερδίσει ένα πέναλτι και μοίρασε μια ασίστ.

Ο λόγος φυσικά για τον Φακούντο Μπερτόλιο και επί της ευκαιρίας το Protathlima συνομίλησε με τον ρεπόρτερ του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρη Παγανόπουλο συντάκτη της εφημερίδας “LIVE SPORT”.

Διαβάστε τι μας δήλωσε ο αγαπητός συνάδελφος για τον Μπερτόλιο που ομολογουμένως τον έμαθε αρκετά καλά στη θητεία του στον Αστέρα Τρίπολης.

– Ποια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του Μπερτόλιο;

«Γενικά είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής κι αυτό φαίνεται απ’ το γεγονός ότι πριν μερικά χρόνια η Ντιναμό Κιέβου έδωσε σχεδόν 4 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει. Να μου πεις δεν παίζουν τα χρήματα μπάλα, αλλά όσο να ναι  κι αυτό δείχνει κάτι. Σε ό,τι αφορά τα χαρακτηριστικά του τώρα. Πρόκειται για έναν γρήγορο ποδοσφαιριστή που ξέρει να παίζει και να κινείται καλά στον χώρο με ή χωρίς την μπάλα. Έχει εξαιρετική τεχνική γι’ αυτό και στις προηγούμενες ομάδες του, μία εξ’ αυτών και ο Αστέρας Τρίπολης, είχε αναλάβει τις στημένες μπάλες. Σουτάρει με το δεξί, ενώ ορισμένες φορές είναι αρκετά απρόβλεπτος. Για παράδειγμα, εκεί που φαίνεται ότι θα πάει να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα με κάποια μπαλιά στον κενό χώρο, κάνει σουτ. Ορισμένες φορές του βγαίνει αυτό, άλλες όμως όχι. Πάντως, είναι… μπαλαδόφατσα».

 – Ένα θετικό και ένα αρνητικό του στοιχείο;

«Το μεγάλο του συν είναι ότι μπορεί να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας ανά πάσα στιγμή. Ένα αρνητικό στοιχείο που διέκρινα όσο έπαιζε στον Αστέρα, ήταν τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του. Ωστόσο, αυτό μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι δεν κατάφερε να “ξεφύγει” απ’ την μέτρια περσινή σεζόν των Αρκάδων».

 – Μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα;

«Ο Μπερτόλιο μπορεί να αγωνιστεί και στα άκρα, ωστόσο χάνει την σπιρτάδα και την εκρηκτικότητα που έχει σε ρόλο επιτελικού χαφ. Ο πρώην προπονητής του Αστέρα, Στάικος Βεργέτης τον χρησιμοποίησε μερικές φορές ως αριστερό εξτρέμ. Ένα απ’ τα ματς που έγινε αυτό ήταν με τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο για το Europa League».

 – Είναι ποδοσφαιριστής μπορεί ηγηθεί σε μία ομάδα; Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για μία ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό;

«Κοίταξε ο χρόνος θα δείξει αν είναι ή μπορεί να γίνει επάξιος αντικαταστάτης του Ντε Βιτσέντι. Για τον Μπερτόλιο, θεωρώ ότι ο ΑΠΟΕΛ είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να δείξει ότι μπορεί να εξελιχθεί σε ηγέτη. Έχει όλα τα στοιχεία, αρκεί να τα βγάλει και στο γήπεδο. Άλλωστε, δεν μιλάμε για μία τυχαία ομάδα. Ο ΑΠΟΕΛ είναι ένας σύλλογος που κάνει πρωταθλητισμό, έχει όνομα και αγωνίζεται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη. Είναι μία πρόκληση για τον Αργεντινό».

 – Άρα, μπορεί να αντέξει το βάρος της φανέλας;

«Γιατί όχι; Ο Μπερτόλιο είναι ποδοσφαιριστής με πολύ καλά στοιχεία. Θα το δείτε αυτό. Βέβαια, ότι και να λέμε εμείς, τα πάντα εξαρτώνται απ’ τον ίδιο. Πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει στον ΑΠΟΕΛ».

 – Και μερικά στοιχεία του χαρακτήρα του;

«Απ’ ότι γνωρίζω είναι ήρεμο παιδί και δεν είχε δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στον Αστέρα. Είναι επαγγελματίας και φαίνεται ότι ζει για το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να πιάσει στον ΑΠΟΕΛ, γιατί είναι μία εξαιρετική περίπτωση. Όπως είπα και πριν όμως, τα πάντα είναι στο χέρι του».

Αντώνης Κωνσταντινίδης

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 342266721
aris ΑΡΗΣ3419411614
apoel ΑΕΚ 342185712
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 341987653
pafos ΠΑΦΟΣ 3418610605
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3415712526
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 37161110598
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ37128174511
ael ΑΕΛ
3714815509
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ371211144710
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ37109183912
aez AEZ 37211241716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3769222714
othelos ΔΟΞΑ3794243113
Advertisement