MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Νίκη με Τέτε στο ντέρμπι… τακτικής

Advertisement

Sponsored by quadcore

Σε ένα ισοζυγισμένο παιχνίδι κατοχής, η ΑΕΚ κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον Απόλλωνα με ένα γκολ του Τέτε στο 74΄με την μπάλα να κοντράρει στον Βινίσιους. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να μείνουν πιστές στην τακτική τους κρατώντας τις θέσεις τους με αποτέλεσμα να μην έχουμε αρκετές μεγάλες φάσεις με ορισμένες εξαιρέσεις. Το παιχνίδι χαρακτηρίστηκες από τις πολλές μάχες στον χώρο του κέντρου.

Advertisement

Πρώτη φάση

Στο 4ο λεπτό είχαμε την πρώτη φάση στον αγώνα, όταν ο Τέτε έκανε την σέντρα στην περιοχή, ο Τρισκόφσκι έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Βάλε.

Έξυπνη μπαλιά

Μετά από ένα δεκάλεπτο με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν χώρους, ο Απόλλωνας έχασε καλή ευκαιρία.  Στο 15΄ο Παπουλής με έξυπνη μπαλιά βρήκε τον Πέδρο πίσω από την άμυνα αλλά δεν πρόλαβε να κάνει αυτό που ήθελε με τον Μίνιο να βγαίνει και να μαζεύει. Τρία λεπτά αργότερα ο Λαρένα βρέθηκε σε καλή θέση εκτός περιοχής μετά από πάσα του Τρισκόφσκι, αλλά το σουτ του έφυγε ψηλά πάνω από τα δοκάρια.

Προϋποθέσεις…

Στο 24΄ο Τομάς προσπάθησε να απειλήσει με κινήσεις εντός περιοχής, αλλά δεν είχε την ισορροπία που θα ήθελε με αποτέλεσμα ο Βάλε μαζέψει και να απομακρύνει τον κίνδυνο. Μάλιστα μετά από δύο λεπτά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Απόλλωνα έγινε μια σύγχυση την οποία πήγε να εκμεταλλευτεί ο Ρομπέρζ αλλά δεν κατάφερε να γίνει ουσιαστικός. Ο Απόλλωνας συνέχισε να απειλεί με στημένες μπαλιές, όταν στο 27΄ ο Μπεντόγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Βινίσιους έπιασε την κεφαλιά, αλλά δεν ήταν εύστοχος.

Διπλή φάση

Στο 32΄ήταν οι κορυφαίες φάσεις για τον Απόλλωνα όταν πρώτα ο Μπεντόγια έκανε το σουτ αλλά η μπάλα σταμάτησε σε σώματα, έφτασε στον Ντα Σίλβα που με σουτ είδε τον Μίνιο να μαζεύει με διπλή προσπάθεια.

Σουτάρα από Ντα Σίλβα

Και ενώ οι δύο ομάδες είχαν περιορίσει τον αγώνα σε μονομαχίες στον χώρο του κέντρου, ένα  μονοκόμματο σουτ του Ντα Σίλβα στο 43΄ που απέκρουσε ο Μίνιο, έφερε νέα προσπάθεια από τον Παπουλή με κέρδος ένα κόρνερ.

Μοναδική ευκαιρία

Το σουτ έφερε άλλο ρυθμό στα τελευταία λεπτά με την ΑΕΚ να χάνει μοναδική ευκαιρία. Ο Τομάς πέρασε στην περιοχή, έδωσε πάσα στον Τρισκόφσκι μετά από διπλή προσπάθεια και ο Σκοπιανός από κοντά δεν έπιασε καλά το σουτ και ο Βάλε μάζεψε.

Σχόλιο ημιχρόνου

Γενικά οι περισσότερες φάσεις ήρθαν στα τελευταία λεπτά με τις δύο ομάδες να χάνουν αμφότερες σπουδαίες ευκαιρίες αλλά να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το 0-0. Κυριάρχησαν οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου ενώ ήταν ξεκάθαρο πως και οι δύο ήθελαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους, αλλά στην τελική το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο.

Πρώτο σουτ στην επανάληψη και αλλαγή για Απόλλωνα

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι πιστές στην  τακτική τους με το πρώτο αξιόλογο σουτ να έρχεται στο 56΄με τον Ντα Σίλβα να στέλνει την μπάλα έξω.  Στο 61΄ο Πέδρο Εμάνουελ θέλοντας να αλλάξει την εικόνα στην επίθεση πέρασε τον Μαγκλίτσα στην θέση του Πίεχ.

Στο 66΄ο Παπουλής έκανε το πλασέ από το ύψος του πέναλτι αλλά ήταν άστοχος.

ΓΚΟΛ με Τέτε

Τελικά το σκορ άνοιξε μετά από μια περίεργη φάση. Ο Τέτε στο 74΄έστειλε την μπάλα στα δίκτυα μετά από σουτ και κόντρα στον Βινίσιους. O Απόλλωνας είχε άλλη μια καλή ευκαιρία στο 79΄με το Ζοάο Πέδρο να πιάνει το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο έξω.

Αλλαγές

Στο 79΄ο Άλβες πέρασε έξω με τον Ακοράν να περνά στην θέση του, ενώ ο Πέδρο Εμάνουελ, απόσυρε τους Στυλιανού και Σακέτι βάζοντας τους Σαρδινέρο και Μπάρμπαρο. Ήταν ξεκάθαρο μέσα από τις αλλαγές πως οι δύο τεχνικοί άλλαξαν τα πλάνα τους μετά το γκολ. Ο Ιντιάκεθ ήθελε να κρατήσει το σκορ με τον Πέδρο Εμάνουελ να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αναζητώντας το γκολ. Ο Ιντιάκεθ θέλοντας να κάνει ακόμη πιο συμπαγές την ομάδα του έβαλε στο 84΄και τον Μπόλιεβιτς αποσύροντας τον Τέτε.

Στο 89΄ο Μάγκλιτσα έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ που έφερε κέρδος ένα κόρνερ, αλλά πέρασε αναξιοποίητο και ενώ ο Απόλλωνας προσπαθούσε να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Ο Ιντιάκεθ στο 89΄ο Εγγλέζουν πέρασε στην θέση του Τρισκόφσκι.

Η ΑΕΚ είχε άλλο ένα σουτ στις καθυστερήσεις αλλά ο Βάλε απέκρουσε.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Στυλιανού(80΄ Σαρδινέρο), Βασιλείου, Βινίσιους, Ρομπέρζ, Σακέτι(80΄ Μπάρμπαρο), Μπεντόγια, Ντα Σίλβα, Παπουλής, Πέδρο, Πίεχ(61΄ Μαγκλίτσα).

ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσόφ, Λαρένα, Άλβες(79΄ Ακοράν), Τομάς, Τέτε(84΄ Μπόλιεβιτς), Τρισκόφσκι(90΄ Εγγλέζου), Ορτίθ, Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Σακέτι, Στυλιανού, Μαγκλίτσα/ Τέτε, Λαμπάν

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χρίστος Νικολαϊδης

ΒΟΗΘΟΙ: Σωτήρης Βίκτωρος, Πέτρος Πέτρου

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 342266721
aris ΑΡΗΣ3419411614
apoel ΑΕΚ 342185712
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 341987653
pafos ΠΑΦΟΣ 3418610605
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3415712526
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 37161110598
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ36126144411
ael ΑΕΛ
3613815479
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ371211144710
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ36108183812
aez AEZ 37211241716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3668222614
othelos ΔΟΞΑ3794243113
Advertisement