MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

“Δεν έκανα καμία δημόσια δήλωση περί δονκιχωτισμού”

Advertisement

Sponsored by quadcore

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας, μίλησε στον Super ΣΠΟΡ FM για τις αποφάσεις που πάρθηκαν για τα στημένα, αλλά και το πώς προχωρεί η ομοσπονδία με το θέμα που ταλαιπώρησε έντονα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Advertisement

Η αρχική του τοποθέτηση…

«Για την ΚΟΠ και την ΟΥΕΦΑ είναι ώρα μηδέν. Το φαινόμενο των φακέλων είχε έντονη έξαρση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Έπρεπε να παρθούν τα μέτρα που θα ήταν τόσο σκληρά και αποτρεπτικά για να ξεφύγει το ποδόσφαιρο από τη μάστιγα των στημένων αγώνων. Με τους κανονισμούς που ομόφωνα αποφάσισε το δ.σ. είναι μονόδρομος. Από τη στιγμή που η ΟΥΕΦΑ κατονομάζει υπαίτιους, είναι πορεία χωρίς επιστροφή. Από τη στιγμή που θα έρχεται φάκελος και κατονομάζει σωματεία, αυτεπάγγελτα πάει στον πειθαρχικό εισαγγελέα. Θα είναι διαδικαστικό αυτό και μετά θα πάει στον Αθλητικό Δικαστή για να υλοποιεί τις αποφάσεις. Αν το σωματείο έχει αντίθετη άποψη, τότε υπάρχει το δικαίωμα να εφεσιβάλει».

Αν θα ανακοινώνονται οι φάκελοι…

«Όταν θα μας καταδεικνύεται ο υπαίτιος, θα ανακοινώνεται. Αν δεν καταδεικνύεται υπαίτιος θα πηγαίνει στην Αστυνομία για διερεύνηση».

Για το τι θα γίνεται σε περίπτωση που αμφισβητούν κάποιοι τις διαδικασίες…

«Θα είναι τεκμήριο. Συστάθηκε και μια επιτροπή που θα έχει επαφές με τους ειδικούς της ΟΥΕΦΑ. Θα μας εξηγήσουν τον τρόπο που λειτουργούν στο θέμα. Θα αναφερθούν οι φόβοι που υπάρχουν, θα δοθούν οι εξηγήσεις και θα υλοποιηθούν τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα».

Για την έξαρση του φαινομένου το τελευταίο διάστημα…

«Πιστεύω ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες που είναι και έξω από το ποδόσφαιρο. Δεν έχουν σχέση με τα ίδια τα σωματεία. Κάποτε φωτογραφίζουμε και θεωρούμε υπεύθυνους για όλα τους παράγοντες. Υπάρχει και η άλλη όψη, όπου μπορεί να γίνονται τα στημένα από ποδοσφαιριστές, από διαιτητές ή ακόμα και από τη μαφία του ποδοσφαίρου, όπως είπε και ο πρόεδρος στη συνέλευση. Εμείς οφείλουμε να προχωρήσουμε σε αυτά τα μέτρα. Θα μπουν ασφαλιστικές δικλείδες για να μην θυματοποιηθούν αθώοι. Η βάση και η πορεία μας είναι αυτή που ψηφίστηκε χθες από το δ.σ.. Υπάρχει η τιμωρία και η πρόληψη. Ως ομοσπονδία οποιεσδήποτε πληροφορίες μαζεύονται, θα πηγαίνουν στην επιτροπή και από εκεί στην ΟΥΕΦΑ. Θα προειδοποιούμε την ΟΥΕΦΑ για τις πληροφορίες και θα αξιολογούνται. Στόχος μας είναι να κλείσει αυτό το κεφάλαιο. Την μέρα που ασχολούμασταν με τους φακέλους, η Εθνική U-19 προκρίθηκε στο Elite Round όπως και η U-17. Κάποιες επιτυχίες σε διεθνές επίπεδο επισκιάζονται και στιγματίζονται με τη κακή όψη του ποδοσφαίρου μας. Και σε συλλογικό επίπεδο και σε εθνικό, είμαστε σε ψηλό επίπεδο. Έχουμε το σεβασμό από τη FIFA και την ΟΥΕΦΑ, όμως τα γεγονότα με τους φακέλους χαλούν την εικόνα μας. Είναι απόφαση τελεσίδικη, μονόδρομος και θα εφαρμοστεί διά πυρός και σιδήρου. Θα προχωρήσουμε για να τελειώνουμε αυτό το θέμα».

Αν θα εμπλέκεται διαιτητής στα στημένα…

«Έχουμε εσωτερικούς κανονισμούς. Αυτά θέλουμε να συζητήσουμε με την ΟΥΕΦΑ. Στις περιπτώσεις που εμπλέκονται είτε διαιτητές, είτε ποδοσφαιριστές, είτε άλλοι εξωγενείς παράγοντες, θα θέλουμε τη συμβουλή της ΟΥΕΦΑ. Η ουσία είναι ότι προχωράμε με τις εισηγήσεις της ΟΥΕΦΑ. Δεν θέλουμε να αφήσουμε παράθυρα. Ο καθένας που έχει υπαιτιότητα και ευθύνη θα παίρνει την ανάλογη τιμωρία».

Για το ότι έχουμε ισχύ από σήμερα…

«Η απόφαση πάρθηκε χθες και ξεκινάει από σήμερα με βασικό κορμό τις αποφάσεις του δ.σ.. Οτιδήποτε γίνει, θα είναι για ενίσχυση των μέτρων».

Για τους φάκελους που ήρθαν μέχρι στιγμής…

«Θα είναι με Βάση τους κανονισμούς που είχαμε».

Αν υπάρχει ανταπόκριση από την Αστυνομία…

«Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Αστυνομία διερευνά τους φακέλους. Δεν είχαμε τίποτα χειροπιαστό. Χαιρετίζουμε την απόφαση Υπουργού για το νομοσχέδιο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα εγκριθεί από την Βουλή. Με το νομοσχέδιο που είναι πλήρες θα ελευθερωθούν τα χέρια της Αστυνομίας για να πάνε στη δικαιοσύνη οι πραγματικά υπαίτιοι».

Για τη μείωση των ομάδων…

«Υπάρχει μια απόφαση στην ομοσπονδία ότι από την περίοδο 2018-19 θα έχουμε πρωτάθλημα με 12 ομάδες. Ο αριθμός των ομάδων δεν έχει να κάνει με τους φακέλους. Η απόφαση πάρθηκε τότε για την καλύτερη λειτουργικότητα και να μην υπάρχουν αδιάφοροι αγώνες. Αυτό που ισχύει είναι ότι από την περίοδο 2018-19 θα έχουμε 12 ομάδες. Είναι θέμα που θα επιβεβαιωθεί σε συνεδρία του δ.σ.».

Αν ευσταθεί η τοποθέτηση του κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας περί δονκιχωτισμού…

«Δεν έκανα καμία δημόσια δήλωση. Τα θέματα του ποδοσφαίρου δεν είναι υπευθυνότητα ενός ατόμου αλλά της γενική συνέλευσης».

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 332166691
aris ΑΡΗΣ3319410614
apoel ΑΕΚ 332085682
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 331986653
pafos ΠΑΦΟΣ 3317610575
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3315711526
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 35151010558
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ36126144411
ael ΑΕΛ
3513814479
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ361210144610
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ3598183512
aez AEZ 35211221716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3668222614
othelos ΔΟΞΑ3684242813
Advertisement