MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Τεράστια ανατροπή της Κύπρου επί των Τούρκων

Advertisement

Sponsored by quadcore

Η Εθνική Ομάδα Davis Cup έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της νίκης-πρόκρισης απέναντι στην Τουρκία ύστερα από την νίκη της στο Διπλό με 3-2. Η κυπριακή ομάδα αποτελούμενη από τους Πέτρο Χρυσοχό και Ελευθέριο Νέο, επικράτησε με 3-2 σετ ύστερα από μια επική ανατροπή, αφού βρέθηκε να χάνει με 0-2 σετ σε έναν αγώνα που διήρκεσε τρεις ώρες και τέσσερα λεπτά.

Advertisement

Ήταν ο τρίτος αγώνας στη σειρά που κρίθηκε στα πέντε σετ, σε αγώνες μάλιστα που ξεπέρασαν τις τρεις ώρες σε διάρκεια, και ο τελικός νικητής κατάφερε να επιστρέψει από το 0-2. Με τη νίκη της η Κύπρος μείωσε σε 2-1 το σκορ στις νίκες και διατήρησε τις ελπίδες για  τη νίκη. Για να φτάσει σε αυτήν θα πρέπει να κερδίσει και τους δύο αγώνες στο Μονό που θα διεξαχθούν την Κυριακή.

Πρώτος αγώνας θα είναι αυτός μεταξύ των δύο αντισφαιριστών που είναι το Νο1 των δύο ομάδων δηλαδή του Πέτρου Χρυσοχού και τον Μαρσέλ Ιλχάν. Μετά τον πρώτο αγώνα θα ακολουθήσει ο δεύτερος στον οποίο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, αντίπαλοι θα είναι ο Μενέλαος Ευσταθίου με τον Τσεμ Ιλκέλ

Στο Εθνικό Κέντρο Τένις επικράτησε πανηγυρική ατμόσφαιρα μετά την πρώτη νίκη και όλοι πλέον πιστεύουν ότι η νεναική ομάδα της Κύπρου μπορεί να καταφέρει αυτό που μέχρι πριν λίγες μέρες φάνταζε ακατόρθωτο.

Ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια ενισχύοντας χωρίς ακρότητες την ομάδα: «Με τη σημερινή μεγάλη νίκη στο Διπλό, θα ήθελα να συγχαρώ θερμά τους αντισφαιριστές μας, Πέτρο Χρυσοχό, και Λευτέρη Νέο που υπερέβαλαν εαυτούς για να μας χαρίσουν μια περηφανή νίκη και μεγάλες ελπίδες για την ανατροπή στα δύο Μονά της Κυριακής.

Η Ομοσπονδία είναι υπερήφανη για την απόδοση των αθλητών μας στην πρώτη συνάντηση και ευελπιστώ ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα από τη νεανική Εθνική μας ομάδα έναντι των έμπειρων αντιπάλων μας της Τουρκίας. Για να επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα καλώ τους φίλους του Τένις όπως είναι δίπλα μας στα δύο Μονά παιγνίδια».

Εισιτήρια για τους αγώνες της Κυριακής θα πωλούνται στα ταμεία του γηπέδου προς 5€, και η είσοδος για παιδιά κάτω των 12 ετών είναι δωρεάν. Στην είσοδο οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Όλοι οι αγώνες μεταδίδονται ζωντανά από την Cytavision στο κανάλι CytavisionSports4.

Η διακύμανση του αγώνα: Την πρώτη της νίκη στις αναμετρήσεις με την Τουρκία σημείωσε η Εθνική ομάδα Davis Cup. Οι Πέτρος Χρυσοχός και Ελευθέριος Νέος στον αγώνα του Διπλού, κατάφεραν μια επική ανατροπή επιστρέφοντας από το 0-2 στα σετ, και ύστερα από τρεις ώρες και τέσσερα λεπτά έφτασαν στη νίκη με 3-2.

Καθοριστικοί παράγοντες που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα, το πολύ ψηλό επίπεδο απόδοσης στο οποίο έφτασαν οι δύο Κύπριοι αντισφαιριστές (ιδιαίτερα από τα μέσα του τρίτου σετ και μετά), και η σημαντική βοήθεια που προσέφεραν οι 500 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Εθνικό Κέντρο Τένις με την στήριξη και ώθηση που έδωσαν στην ομάδα.

Το ξεκίνημα του αγώνα ανήκε στην Τουρκική ομάδα. Οι Αλτούκ Τσελικμπιλέκ και Τσεμ Ιλκέλ σημείωσαν γρήγορα το πρώτο μπρέικ στον αγώνα και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους κερδίζοντας το σετ με 3-6. Από το δεύτερο σετ φάνηκε ότι κάτι άλλαξε. Οι Χρυσοχός και Νέος ισοζύγισαν τον αγώνα και έφεραν το σετ μέχρι το 5-5, όμως στιγμιαία λάθη έδωσαν την νίκη και πάλι στην Τουρκική ομάδα με 7-5.

Το αρχικό 1-3 και στη συνέχεια το 2-4 υέρ των Τούρκων στο 3ο σετ, έδειχνε εικόνα νικητή για την Τουρκική ομάδα. Εκεί όλα ανατράπηκαν αφού η ομάδα μας ισοφάρισε σε 4-4, και στη συνέχεια οδήγησε το σετ στο τάι μπρέικ. Ο Πέτρος Χρυσοχός ήταν καταπληκτικός στη διαδικασία αυτή (7-3), και η Κυπριακή ομάδα έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 7-6.

Στο τέταρτο σετ, ο Ελευθέριος Νέος ανέβασε την απόδοση του. Το σερβίς δούλεψε άψογα και η ομάδα μας δεν έδωσε ούτε μία ευκαιρία στους αντιπάλους για μπρέικ. Αντίθετα εκμεταλλεύτηκε την πρώτη από τις τρεις αντίστοιχες δικές της προηγήθηκε νωρίς με 3-1 και κράτησε το προβάδισμα μέχρι τέλους επικρατώντας με 6-4.

Το πέμπτο σετ ανήκε ολοκληρωτικά στην Κυπριακή ομάδα, αφού οι αντίπαλοι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν το ρυθμό του αγώνα. Το τελικό 6-1 και η πρώτη νίκη ήρθε απόλυτα δίκαια και έδωσε το δικαίωμα στην ομάδα μας να ελπίζει στην ολική ανατροπή του σκορ στα δύο Μονά της Κυριακής.

«Ξεκινήσαμε μουδιασμένα, αλλά πιστεύαμε πολύ στη νίκη. Μετά το 3ο σετ, όταν ο Λευτέρης (Νέος) ανέβηκε σε όλους τους τομείς, το παιγνίδι γύρισε οριστικά προς τη μεριά μας. Αύριο θα ξεκινήσει πρώτα ο Πέτρος και μετά θα δούμε τι θα γίνει. Σήμερα ήταν εμφανής η βοήθεια του κόσμου, και έτσι θέλουμε και αύριο. Για τους νεαρούς μας αντισφαιριστές αυτό είναι πολύ σημαντικό», δήλωσε μετά τον αγώνα ο κάπτεν της ομάδας Δημήτρης Ηροδότου.

ΔΙΠΛΟ: Πέτρος Χρυσοχός / Ελευθέριος Νέος (Cyp) Vs Αλτούκ Τσελικμπιλέκ / Τσεμ Ιλκέλ (Tur) 3-2 (3-6, 5-7, 7-6[3], 6-4, 6-1)

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 332166691
aris ΑΡΗΣ3319410614
apoel ΑΕΚ 332085682
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 331986653
pafos ΠΑΦΟΣ 3317610575
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3315711526
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 35151010558
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ35128154411
ael ΑΕΛ
3513814479
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ351210134610
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ3598183512
aez AEZ 35211221716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3558222314
doksa ΔΟΞΑ 3574242513
Advertisement