MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Συγγνώμη, αλλά είναι μεγάλη ΑΠΟΤΥΧΙΑ

Advertisement

Sponsored by quadcore

Η τρίτη θέση είναι ΑΠΟΤΥΧΙΑ και μάλιστα μεγάλη για το ΑΠΟΕΛ. Συγγνώμη, αλλά αυτή είναι η αλήθεια και επιβεβαιώνεται από την πορεία της ομάδας. Όσοι διαφωνούν και χαρακτηρίζουν τη φετινή χρονιά ως πετυχημένη, είναι απόλυτα σεβαστό, όμως, θα δυσκολευτούν να τεκμηριώσουν την άποψη τους.

Συμφωνώ πως καμία ομάδα δεν έχει υπογεγραμμένο συμβόλαιο με την επιτυχία και πως όλα τα αποτελέσματα/σενάρια είναι πιθανά. Συμφωνώ επίσης με την άποψη ότι το ΑΠΟΕΛ είναι ο μεγαλύτερος και ο πιο πετυχημένος σύλλογος της χώρας (βάσει τροπαίων και ευρωπαϊκών διακρίσεων) και δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένο με οτιδήποτε άλλο πέραν της κορυφής. Χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα κατακτά κάθε χρόνο τίτλο.

Advertisement

Η δεύτερη και η τρίτη θέση για πολλούς δεν έχουν καμία διαφορά. Όντως, σε οποιαδήποτε προηγούμενη χρονιά, εκτός από την περίοδο 2013-14, τα δεδομένα θα ήταν εντελώς διαφορετικά. Η δεύτερη και η τρίτη θέση θα έδινε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την ίδια διοργάνωση. Φέτος, χάριζε τον ουρανό με τα… άστρα. Τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και τη μεγάλη ευκαιρία της επιστροφής σε ευρωπαϊκούς ομίλους.

Για να το αντιληφθούμε καλύτερα. Η ΑΕΚ θα έχει τρεις ευκαιρίες για να παίξει ομίλους. Αναλόγως των προκρίσεων θα καθοριστεί και η διοργάνωση. Ή αλλιώς, με δυο αποκλεισμούς θα βρεθεί στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ, εκεί που το ΑΠΟΕΛ για να φτάσει θα χρειαστεί δυο προκρίσεις και μια ακόμα για να παίξει στους ομίλους!

Πάμε να δούμε τώρα γιατί απέτυχε το ΑΠΟΕΛ φέτος. Αν πιάσουμε από την αρχή όλα τα δεδομένα, η ομάδα ενισχύθηκε για να κατακτήσει τον τίτλο. Ξοδεύτηκαν πολλά εκατομμύρια το περασμένο καλοκαίρι για να αποκτηθούν παίκτες εγνωσμένης αξίας. Ασχέτως, τι πήγε και έφερε ή καλύτερα δεν έφερε ο Πουρσαϊτίδης. Αν έχει ο Ελλαδίτης τεχνικός ευθύνη για την αποτυχία της ομάδας, φυσικά και έχει. Τη μεγαλύτερη και την πλήρωσε με απόλυση.

Το ΑΠΟΕΛ, όμως, συνήλθε και βρήκε το δρόμο του. Έστω και αργά, σταθεροποιηθηκε και έκανε τεράστια προσπάθεια για να φτάσει στο σημείο να ονειρεύεται τον τίτλο. Η έξοδος στην Ευρώπη ήταν ο στόχος το 2021. Όταν μπήκε το 2022 ο διακόπτης γύρισε. Βασικά γύρισε από το ντέρμπι αιωνίων στις 26 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους. Η ομάδα με τα θετικά και τα αρνητικά της, έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε τη σκληρή δουλειά –η οποία αναδείχθηκε-, εκμεταλλεύτηκε την αστάθεια των υπολοίπων, κυρίως του πρωτοπόρου Απόλλων, πάλεψε με τις αδυναμίες της και με αντεπίθεση διαρκείας έφτασε τέσσερις στροφές πριν το τέλος του μαραθωνίου, να έχει το πρωτάθλημα στα πόδια της!

Ήθελε ΜΙΑ νίκη ή τέσσερις ισοπαλίες στα εναπομείναντα παιχνίδια με ΑΕΚ, Απόλλων, Ανόρθωση και Πάφος FC για να “κλειδώσει” τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι’ αν η επιτυχία αυτή ερχόταν στο ένα από τα δυο ντέρμπι με ΑΕΚ ή Απόλλων, θα είχε βαρύνουσα σημασία, διότι θα έστελνε το ΑΠΟΕΛ στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά!

Εν τέλει από τους 12 βαθμούς που διεκδίκησε η ομάδα της Λευκωσίας πήρε τους δυο ή καλύτερα έχασε τους δέκα και μαζί όλα τα προνόμια που προσφέρει η πρώτη, αλλά και η δεύτερη θέση του φετινού πρωταθλήματος.

Συγγνώμη, αλλά αν αυτό δεν είναι αποτυχία, τότε τι είναι;

Κώστας Αθανασίου

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 301965631
aris ΑΡΗΣ301938603
apoel ΑΕΚ 301884622
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 301776584
pafos ΠΑΦΟΣ 301758565
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3014610486
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 31111010438
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ31108133811
ael ΑΕΛ
3111614399
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ31109123910
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ3177172812
aez AEZ 31211181716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3148192015
doksa ΔΟΞΑ 3164212213
Advertisement