MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

ΑΡΘΡΟ: Αρχίζει το πρωτάθλημα και η Ανόρθωση βρίσκεται στην… έναρξη της προετοιμασίας

Advertisement

Sponsored by quadcore

Του Χαράλαμπου Δημητρίου

Advertisement

Σε λιγότερο από μία εβδομάδα έχουμε την πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος. Υπάρχει μία ομάδα όμως, από τις μεγάλες τουλάχιστον του νησιού, που θα λέγαμε ότι περισσότερο βρίσκεται σε φόρμα… αρχής της καλοκαιρινής προετοιμασίας παρά να είναι έτοιμη για την έναρξη της χρονιάς. Ναι, μιλάμε για την Ανόρθωση.

Πέραν των μεταγραφών που έκανε η ομάδα της Αμμοχώστου, μεταγραφές με τις οποίες ο στόχος που τέθηκε φέτος είναι ο τίτλος του πρωταθλητή, οι φίλοι της Ανόρθωσης από τη στιγμή που η ομάδα πάτησε για πρώτη φορά χορτάρι φέτος μέχρι και σήμερα, δεν είχαν και δεν έχουν κάποιο λόγο να χαμογελάσουν.

Η πραγματικότητα δεν είναι η ιδανική για τους Ανορθωσιάτες. Είναι φανερό ότι η Ανόρθωση έχει μεγάλα αγωνιστικά ζητήματα και δεν είναι καθόλου έτοιμη για τη νέα χρονιά.

Δύο ευρωπαϊκοί αγώνες και δύο φιλικά που ακολούθησαν με Ερμή και ΑΕΛ, μαρτυρούν την εικόνα της Ανόρθωσης στα μέσα Αυγούστου. Ότι της λείπουν πάρα πολλά, σε αγωνιστικό και τακτικό επίπεδο, από αυτά που χρειάζονται για να πετύχει τους στόχους της.

Οι περσινές παθογένειες δείχνουν να μην έχουν εξαφανιστεί, και όχι μόνο αυτό αλλά φέτος την βλέπουμε και πολύ ευάλωτη στην άμυνα με το ένα εύκολο λάθος να διαδέχεται το άλλο, δεχόμενη εύκολα τέρματα. Πέρσι η Ανόρθωση δεν ήταν μία ομάδα που έθελξε με την απόδοσή της επιθετικά, αλλά ήταν στιβαρή στην άμυνα και κέρδιζε αρκετά παιγνίδια το τέρμα. Η εικόνα που μας δείχνει μέχρι τώρα είναι πολύ διαφορετική.

Πολλοί θα πουν ότι τα φιλικά δεν είναι ο καθρέφτης για μία ομάδα. Και ναι, δεν είναι ο καθρέφτης, αλλά μπορείς να καταλάβεις αν μία ομάδα νοσεί κάπου ή βρίσκεται σε καλό σημείο. Στην Ανόρθωση ισχύει το πρώτο.

Βλέπουμε μία ομάδα που ενώ άρχισε προετοιμασία νωρίς λόγω Ευρώπης και αυτή τη στιγμή έπρεπε να βρίσκεται σε καλό σημείο τακτικής ετοιμότητας, δεν έχει κανένα πλάνο στο παιγνίδι της. Αυτοματισμοί μηδέν ή λίγο πάνω από το μηδέν, φαντασία στο παιγνίδι της άστα να πάνε, αδύναμη στην εκδήλωση σωστών αντεπιθέσεων και προβλήματα που υπάρχουν από πέρσι και ακόμη δεν έχουν λυθεί.

Γράψαμε τόσες και τόσες φορές για την τριάδα στα χαφ που υπολείπεται φαντασίας και ταχύτητας. Και προχθές με τον Ντουγκλάο να μένει εκτός φιλικού με ΑΕΛ λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, ο Ρόνι Λέβι διατήρησε την τριάδα των Ράγιος, Νόσα και Βίκτορ και έβαλε δίπλα από τον Σίλντεφενλντ τον Κάτσαρ.

Δηλαδή, στον τελευταίο αγώνα της Ανόρθωσης πριν τους επίσημους αγώνες, ο Λέβι αντί να δοκιμάσει τον Κάτσαρ στη μεσαία γραμμή μπας και κάτι αλλάξει εκεί που έχει πρόβλημα η ομάδα και δώσει θέση βασικού σε κάποιον άλλο στο κέντρο της άμυνας, κατά προτίμηση στους Κύπριους νεαρούς που βρίσκονται στο ρόστερ, επέλεξε την εύκολη λύση.

Είπαμε πολλές φορές ότι το ρόστερ της Ανόρθωσης είναι πιο μικρό από αυτά των άλλων μεγάλων ομάδων, αν και φέτος είναι μεγαλύτερο και πιο ποιοτικό σε σχέση με πέρσι, αλλά είναι καιρός ο Ισραηλινός να εμπιστευτεί τους Κύπριους του ρόστερ και να σταματήσει τα πειράματα. Και ένα τέτοιο πείραμα έκανε και στο τελευταίο φιλικό της ομάδας του, μη δοκιμάζοντας κάποια πράγματα ενόψει πρεμιέρας.

Αγωνιστικά, η Ανόρθωση βρίσκεται σε ανησυχητικό επίπεδο. Δεν δείχνει ομάδα έτοιμη να επιβληθεί των αντιπάλων της, δεν δείχνει ομάδα που θα επιτεθεί με πλάνο και αυτοματισμούς, δεν δείχνει να είναι μία ομάδα που θα δημιουργεί εύκολα φάσεις στα αντίπαλα καρέ. Δείχνει να είναι μία ομάδα που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από ατομικές ενέργειες ποδοσφαιριστών της και το πρόβλημα στη μεσαία γραμμή χρειάζεται να λυθεί με τολμηρές αποφάσεις που θα πρέπει να λάβει ο Ρόνι Λέβι.

Είχε όλο το καλοκαίρι ο Ισραηλινός να δουλέψει την ομάδα του επιθετικά και να την βελτιώσει εκεί που είχε μεγάλα προβλήματα πέρσι, αλλά μέχρι τώρα η Ανόρθωση φαίνεται ότι βρίσκεται ένα επίπεδο κάτω από την περσινή χρονιά. Γιατί όπως είπαμε, πέρσι είχε εκείνη τη στιβαρή άμυνα που δεχόταν δύσκολα τέρμα (και για μεγάλο διάστημα, δεχόταν και δύσκολα φάσεις), αλλά όσα είδαμε αυτό το καλοκαίρι μας δίνουν την εικόνα ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει γκέλα και γκολ στα μετόπισθεν.

Πολλοί θα πουν ότι ο Λέβι είχε για αρκετό διάστημα το μυαλό του στην Εθνική Ισραήλ και πως αυτό βγήκε εις βάρος της ομάδας. Ναι, είναι αλήθεια ότι για αρκετό καιρό στην Ανόρθωση βρίσκονταν σε αναμμένα κάρβουνα με αυτή την υπόθεση, αλλά αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τα όσα έγιναν ή έπρεπε να γίνουν στην καλοκαιρινή προετοιμασία.

Παίχτες ήρθαν στην Ανόρθωση και μάλιστα παίχτες με τεράστια ποιότητα. Η ανετοιμότητα Λαβόρδε στοιχίζει περισσότερο από όλα καθώς είναι αυτός που θα κάνει τη διαφορά στα άκρα της επίθεσης για την ομάδα της Αμμοχώστου. Αλλά η εικόνα που βγάζει η ομάδα με τη μπάλα στα πόδια δεν δικαιολογείται με την απουσία του Λαβόρδε. Είναι άλλο πράγμα να υπάρχει πλάνο αλλά να μην το εκτελούν σωστά οι ποδοσφαιριστές, είναι άλλο πράγμα αυτή η προβλεψιμότητα της ομάδας επιθετικά.

Είπαμε ότι ο Λέβι θα πρέπει να κάνει κάποιες τολμηρές κινήσεις. Θα πρέπει επίσης να αλλάξει την αντιμετώπιση που έχει με τους Κύπριους ποδοσφαιριστές και να τους κάνει μέρος της ομάδας. Δεν γίνεται να φέρνεις παίχτη για να σου δώσει ποιότητα στα χαφ και να τον βάζει στο κέντρο της άμυνας και να αφήνεις την ίδια τριάδα στα χαφ που δεν μπορεί να προσφέρει πολλά οργανωτικά.

Δεν είναι κακός προπονητής ο Λέβι, αλλά έχει κάποια «κολλήματα» όπως έχουν όλοι οι προπονητές. Το θέμα όμως με τον Ισραηλινό, είναι ότι αυτά τα κολλήματα που έχει δείχνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις στοιχίζουν στην ομάδα.

Όπως λέει και ο τίτλος του άρθρου, το πρωτάθλημα αρχίζει αλλά η εικόνα που βγάζει η Ανόρθωση μέχρι τώρα είναι ότι προχθές ξεκίνησε την καλοκαιρινή της προετοιμασία. Και περιμένει αρκετή δουλειά τον Λέβι και τους παίχτες του για να αλλάξει αυτή η εικόνα.

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 342266721
aris ΑΡΗΣ3419411614
apoel ΑΕΚ 342185712
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 341987653
pafos ΠΑΦΟΣ 3418610605
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3415712526
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 37161110598
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ37128174511
ael ΑΕΛ
3714815509
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ371211144710
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ37109183912
aez AEZ 37211241716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3769222714
othelos ΔΟΞΑ3794243113
Advertisement