MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Απαγόρευση στη μετακίνηση φιλάθλων!

Advertisement

Sponsored by quadcore

Του Μάριου Αταλιώτη

Advertisement

Μετά τα τραγελαφικά γεγονότα στο Τσίρειο, που ευτυχώς δεν είχαν κατάληξη κάποια τραγωδία, όλοι συμφωνούμε ότι πρέπει να παρθούν δραστικά μέτρα, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την ΚΟΠ, για να διασώσουμε ότι σώζεται πλέον από το δύσμοιρο Κυπριακό ποδόσφαιρο και να μην διώξουμε και αυτούς τους λίγους που συνεχίζουν να πηγαίνουν στα γήπεδα.

Αυτά λέμε πάντα μετά από σοβαρά επεισόδια, όμως μετά από λίγες μέρες, όλα ξεχνιούνται και τίποτε ουσιαστικό δεν γίνεται. Ελπίζουμε αυτή τη φορά, οι αρμόδιοι να επιδείξουν περισσότερη υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα, για να περιορίσουμε τη δράση αυτών των λίγων ανεγκέφαλων.

Το κείμενο που ακολουθεί, είναι σχετικά πρόσφατο, γράφτηκε ακριβώς πριν δύο χρόνια (την 1η Δεκεμβρίου 2015) για το περιοδικό του Απόλλωνα, μετά από επεισόδια στο παιχνίδι με την Ανόρθωση και υποβάλλει δημοσίως την πρόταση μου με στοιχεία που αποδεικνύουν ότι όλες οι μεγάλες ομάδες, θα βγουν κερδισμένες με την εφαρμογή της. Θα χαρώ πολύ να έχω τις απόψεις σας, ειδικά από όσους διαφωνούν, με επιχειρήματα περί του αντιθέτου. Μακριά από φανατισμούς και βρισιές, ελπίζοντας να βοηθήσουμε τους αρμόδιους να πάρουν τις σωστές αποφάσεις.

Δεν λέω ότι θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της βίας, όμως μπορεί να βοηθήσει σε κάποιο βαθμό να εκτονωθεί η κατάσταση, πριν ξεφύγει κι’αλλο. Γιατί πιστέψτε με, ακόμα δεν πιάσαμε πάτο! Υπάρχουν και χειρότερα…

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ-ΕΙΣΗΓΗΣΗ:

Όσο και αν διαφωνούν κάποιοι, η ανωνυμία πρέπει να σταματήσει. Όσοι είναι πραγματικοί φίλαθλοι και πάνε στην εξέδρα για να βοηθήσουν την ομάδα τους, δεν έχουν κανένα λόγο να κρύβουν την ταυτότητα τους ή τα μούτρα τους με κουκούλες και κασκόλ. Παρεπιμπτόντως, για όσους δεν το ξέρουν, η κάλυψη του προσώπου απαγορεύεται πλέον δια νόμου και ο διαιτητής έχει το δικαίωμα ακόμα και να διακόψει το παιχνίδι, αν αντιληφθεί πως υπάρχουν τέτοια πρόσωπα σε μια κερκίδα, αφού είναι ενδεχόμενο να κρύβουν το πρόσωπο γιατι ετοιμάζονται να προβούν σε αντιαθλητικές ενέργειες, χωρίς να αναγνωρίζονται από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος.

Την περίοδο 2014-15 στον πρώτο γύρο που απείχαν οι οργανωμένοι των μεγάλων ομάδων, δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Μπορεί η συμπαράσταση στις ομάδες να ήταν λίγο υποτονική από τους υπόλοιπους οπαδούς, αλλά είχαμε μια πολύ σωστή συμπεριφορά στα γήπεδα, κατάλληλη να προσελκύσει ξανά χιλιάδες πραγματικούς φιλάθλους, που έγιναν οπαδοί του καναπέ λόγω της βίας, αλλά και τις οικογένειες με τα μικρά παιδιά, τους αυριανούς υποστηρικτές και εν δυνάμει…πελάτες των συλλόγων και του μάρκετινγκ τους!

Ωστόσο, υπάρχει και κάτι άλλο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί αμέσως και δεν χρειάζεται καμμιά υποδομή. Όχι μόνο για να σταματήσουν οι ομάδες να τιμωρούνται με εξοντωτικές τιμωρίες, αλλά και για να έχουν πραγματικό τεράστιο οικονομικό όφελος, που θα φαίνεται στο ταμείο τους.

Οι τιμωρίες των σωματείων της πρώτης κατηγορίας από τη Δικαστική της ΚΟΠ, είναι διαχρονικά επώδυνες. Ειδικά όταν πρόκειται για επεισοδιακή συμπεριφορά των οπαδών, με «θύματα» κυρίως τις μεγάλες ομάδες, που έχουν πολύ κόσμο πίσω τους και είναι δύσκολο μέχρι αδύνατο να τους κουμαντάρουν όλους, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Η αντιπαράθεση με τους αντίπαλους ξεκινά από φραστική και κανένας δεν ξέρει πως θα εξελιχθεί ενώ οι πιο θερμόαιμοι, παίρνουν στο γήπεδο και σημαίες ή πανό για να…πικάρουν τους απέναντι, που ωστόσο είναι απαγορευμένα, αλλά αυτό δεν τους ενδιαφέρει, αφού οι δράστες χάνονται στην ανωνυμία της εξέδρες και τη νύφη πληρώνουν τελικά οι σύλλογοι.

Όσες συσκέψεις και αν έγιναν κατά καιρούς, δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα ενώ την ίδια κατάληξη είχαν και τα όποια μέτρα λήφθηκαν. Η πρόταση μας είναι απλή και τεκμηριωμένη.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΦΙΛΑΘΛΩΝ!

Η λύση είναι απλή, δοκιμασμένη σε διάφορες χώρες με πιο κοντινή μας την Ελλάδα και την εφαρμόζουμε ήδη στην Κύπρο στο μπάσκετ με πολύ καλά αποτελέσματα. Μπορεί να υπάρχουν εξαιρέσεις, ωστόσο ο κανόνας είναι ότι δεν δημιουργούνται επεισόδια και δεν παραπέμπονται οι ομάδες στη Δικαστική, όταν οι οπαδοί δεν έχουν αντίπαλους στις εξέδρες, για να αντιπαρατεθούν! Με άλλα λόγια, η εισήγηση είναι να σταματήσει πάραυτα η μετακίνηση φιλάθλων και στο γήπεδο να υπάρχουν οπαδοί μόνο της γηπεδούχου ομάδας.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ ΟΠΑΔΟΙ

Για να μην αρχίσουν οι «μικροί» να φωνάζουν, το μέτρο αυτό, εισηγούμαι να εφαρμοστεί ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ, δηλαδή μόνο στα παιχνίδια μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΕΛ, Ομόνοιας, Ανόρθωσης, Απόλλωνα και ΑΕΛ (αν θέλετε προσθέστε σε αυτές και τη Νέα Σαλαμίνα ή την ΑΕΚ Λάρνακας). Εξαιρούνται από το μέτρο τα τοπικά ντέρμπι (ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια και Απόλλωνας-ΑΕΛ ή και Ανόρθωση-Νέα Σαλαμίνα ή ΑΕΚ) για ευνόητους λόγους.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, να μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει όπως και σήμερα, όμως στα ντέρμπι και ειδικά στη δεύτερη φάση, όπου θα κριθεί ο τίτλος και η…αδρεναλίνη θα βρίσκεται στο κατακόρυφο, είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Αν δεν πάρουμε σήμερα δραστικά μέτρα, όπως το προτεινόμενο, όχι μόνο θα θρηνήσουμε θύματα, λόγω της έντασης και του φανατισμού, αλλά πολλά από εκείνα τα παιχνίδια θα διεξαχθούν στο τέλος χωρίς κανένα θεατή και αυτό θα αποτελεί οικονομικό χαρακίρι για τα σωματεία μας.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ

Η εφαρμογή του μέτρου αυτού, θα συμβάλει:

  1. Στην αποφυγή τιμωριών
  2. Στην αύξηση των εισιτηρίων διαρκείας, από άτομα που απέχουν από τα γήπεδα συνειδητά, λόγω της βίας και των επεισοδίων
  3. Θα πολλαπλασιαστούν τα παιδιά που θα έρχονται στο γήπεδο, στα εντός έδρας παιχνίδια, που θέλουμε να αγαπήσουν και να ασχοληθούν με το άθλημα ή στη χειρότερη περίπτωση, θα είναι οι αυριανοί «πελάτες», με εισιτήρια διαρκείας, αγορά αναμνηστικών κλπ
  4. Οι γηπεδούχοι θα έχουν πιο δυνατή έδρα, αφού όλες οι εξέδρες θα είναι διαθέσιμες για τους οπαδούς τους
  5. Η Πολιτεία έχει επίσης να κερδίσει από αυτή τη διευθέτηση, αφού θα χρειάζεται πολύ λιγότερη αστυνόμευση και θα γλυτώνει την καταβολή υπερωριών σε εκατοντάδες αστυνομικούς κατά τα Σαββατοκυρίακα ή/και ζημιές σε αυτοκίνητα της δύναμης, κάτι που συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια επεισοδίων.
  6. Λιγότερη γραφειοκρατία και δουλειά γενικότερα για την αστυνομία, χωρίς την ανάγκη προσωποκράτησης υπόπτων ή/και παρουσίασης υποθέσεων στο δικαστήριο.
  7. Λιγοστεύει ή/και εκμηδενίζεται ο κίνδυνος τραυματισμών από επεισόδια, αλλά και ζημιών στα γήπεδα (που επίσης πληρώνουν στο τέλος της ημέρας οι ομάδες), καθώς και ζημιών σε αυτοκίνητα έξω από τα στάδια, σε παρακείμενα σπίτια και άλλα υποστατικά.

Αυτά είναι τα κυριότερα πλεονεκτήματα, πιθανότατα να υπάρχουν και άλλα πολλά.

Να δούμε τώρα τι όφελος θα έχουν οι μεγάλες ομάδες με την εφαρμογή του μέτρου αυτού. Κάποιοι, νομίζουν πως θα χαθούν πολλά χρήματα από την απουσία των φιλοξενούμενων στα γήπεδα, ειδικά στα ντέρμπι. Και όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, διότι θα αποδείξουμε στη συνέχεια, ότι μόνο κέρδος μπορεί να έχουν.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΑΠΩΛΕΙΕΣ» ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ

Ας πάρουμε το ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια: Πόσοι οπαδοί της Ανόρθωσης, του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, πάνε στο ΓΣΠ, όταν παίζουν με τους «χωραΐτες»; Με βάση τα εισιτήρια που είναι στη διάθεση αυτών των τριών ομάδων, θεωρούμε ότι ένας ρεαλιστικός αριθμός, είναι 15 χιλιάδες εισιτήρια για το ΑΠΟΕΛ και 15 χιλιάδες για την Ομόνοια, στα 6 παιχνίδια που θα δώσουν ως γηπεδούχοι με αυτές τις τρεις ομάδες, τόσο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όσο και στη δεύτερη φάση (μέσος όρος φιλοξενούμενων 2500 εισιτήρια ανά παιχνίδι).

Η Ανόρθωση, που παραχωρεί μόνο 1000 περίπου εισιτήρια στον εκάστοτε φιλοξενούμενο για το βόρειο πέταλο στο Αντώνης Παπαδόπουλος, θα χάσει το πολύ 8 χιλιάδες εισιτήρια, σε κανονική διάρκεια και δεύτερη φάση του πρωταθλήματος, απέναντι σε ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Ο Απόλλωνας και η ΑΕΛ, θα έχουν περίπου την ίδια απώλεια όπως οι πρωτευουσιάνοι, δηλαδή απώλεια από 15 χιλιάδες εισιτήρια, στα 6 παιχνίδια της πρώτης και δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, φιλοξενώντας το ΑΠΟΕΛ, την Ομόνοια και την Ανόρθωση (δέστε τα πραγματικά εισιτήρια που διατίθενται στα παιχνίδια αυτά και θα αντιληφθείτε πως ένας μέσος όρος 2500 εισιτήρια ανά αγώνα,  είναι απόλυτα ρεαλιστικός αριθμός), εκτός βέβαια αν εφαρμόσουν οι γηπεδούχοι την πρόνοια της προκήρυξης, για διάθεση μόνο του 10% των εισιτηρίων, οπότε μιλάμε για πολύ μικρότερο νούμερο απώλειας εισιτηρίων και εσόδων.

ΠΩΣ ΥΠΕΡ-ΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΑ Η «ΑΠΩΛΕΙΑ»

Σε ένα πρωτάθλημα, η κάθε μία από τις ομάδες, δίδει ως γηπεδούχος (σε πρώτη και δεύτερη φάση) 18 αγώνες! Με άλλα λόγια, αν οι τέσσερεις ομάδες ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Απόλλωνας και ΑΕΛ, διαθέσουν σε κάθε παιχνίδι ΜΟΝΟ 1000 εισιτήρια επιπλέον και η Ανόρθωση μόλις 450 εισιτήρια περισσότερα, ΥΠΕΡ-καλύπτεται ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΖΗΜΙΑ από τη μη μετακίνηση των φιλάθλων!!! Εύκολα, απλά, ανώδυνα και αναίμακτα, όταν βάλεις κάτω τους πραγματικούς αριθμούς, βλέπεις ότι ο γηπεδούχος στην ουσία δεν χάνει τίποτε, αντίθετα, με την ασφάλεια που θα προσφέρει η απουσία οπαδών της φιλοξενούμενης ομάδας, τα εισιτήρια που θα διατίθενται, θα είναι ίσως πολύ περισσότερα από τον απαιτούμενο αριθμό που προαναφέραμε, λόγω του εκτοπίσματος των ομάδων στις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Εκτός από τα προαναφερθέντα που παραθέσαμε ως πλεονεκτήματα της εφαρμογής του μέτρου, να δούμε και το κέρδος του κάθε σωματείου. Η κάθε ομάδα θα γλυτώσει τις παραπομπές και τις ποινές της ΚΟΠ, από τσουχτερά πρόστιμα, μέχρι αποκλεισμό της έδρας, μερικώς ή ολικώς κεκλεισμένων των θυρών κλπ.

Με ρεαλιστικούς πάλι υπολογισμούς και βάσει της χωρητικότητας των γηπέδων μας, αν το ΑΠΟΕΛ ή η Ομόνοια, τιμωρηθεί συνολικά να δώσει τέσσερα παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών σε μια σεζόν, εκτός από τα εισιτήρια διαρκείας που είναι πουλημένα και πληρωμένα, θα χάσει ακόμα (στη χειρότερη περίπτωση και με θεωρητικά μικρούς αντίπαλους) συνολικά 20 χιλιάδες εισιτήρια (5 χιλιάδες εισιτήρια ανά παιχνίδι μέσο όρο, πέραν των διαρκείας). Ο Απόλλωνας και η ΑΕΛ θα χάσουν από 4 χιλιάδες εισιτήρια ανά παιχνίδι, δηλαδή με τιμωρία 4 αγώνων χωρίς θεατές, θα έχουν απώλεια από 16 χιλιάδων περίπου εισιτηρίων ενώ το ίδιο περίπου ισχύει και για την Ανόρθωση.

Ετοιμάσαμε λοιπόν τον πιο κάτω πίνακα, στον οποίο θεωρούμε ως καθαρά έσοδα για την ομάδα, το ποσό των 12 ευρώ ανά εισιτήριο (αφού αφαιρέσαμε το Φ.Π.Α. και τους άλλους φόρους θεάματος κλπ) ενώ στο τέλος θα προσθέσουμε και καθ’υπολογισμό τα πρόστιμα, που καλούνται να πληρώσουν οι ομάδες στη Δικαστική, για άλλα αδικήματα.

ΟΜΑΔΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΑΠΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΥΝΟΛΟ-ΖΗΜΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩ

ΑΠΟΕΛ 20.000 Χ 12 ευρώ=240.000   + 110.000 350.000

Ομόνοια 20.000 Χ 12 ευρώ=240.000   + 110.000 350.000

Απόλλωνας 16.000 Χ 12 ευρώ=192.000   + 108.000 300.000

ΑΕΛ 16.000 Χ 12 ευρώ=192.000   + 108.000 300.000

Ανόρθωση 16.000 Χ 12 ευρώ=192.000   + 108.000 300.000

Μιλάμε για ένα τεράστιο ποσό που χάνεται κάθε χρόνο ελέω Δικαστικής για κάθε ομάδα και το οποίο θα αποτελέσει ΔΩΡΟ για τους ταμίες, αν σταματήσει να καταβάλλεται!

Είναι περίπου σαν να εξασφαλίζουν από ένα ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΗΓΟ, ο οποίος τους δίνει αυτό το τεράστιο ποσό ως επιχορήγηση.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων διαρκείας, είμαι σίγουρος ότι συμφωνούν μαζί μου, δεδομένου ότι αυτοί, πληρώνουν για να έχουν είσοδο σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια, αλλά αρκετά από αυτά είναι αναγκασμένοι να τα δουν από την τηλεόραση, γιατί τους απαγορεύεται η πρόσβαση στο γήπεδο, λόγω τιμωρίας! Αν εκλείψουν οι ποινές αυτές και ο κίνδυνος επιβολής τους ενώ ταυτόχρονα περιορίζεται και το ενδεχόμενο επεισοδίων, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι τα εισιτήρια διαρκείας θα αυξηθούν αισθητά σε όλες τις ομάδες και μαζί τα έσοδα των ομάδων, ειδικά τη νεκρή περίοδο του καλοκαιριού.

Να επαναλάβουμε κάτι πολύ σημαντικό. Η προσέλκυση μικρών παιδιών στο γήπεδο, υπό συνθήκες ασφάλειας, θα απογειώσει την αγάπη και τη θεαματικότητα του αθλήματος και θα δημιουργήσει μια τρομερή επένδυση για το μέλλον του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, τόσο εντός αγωνιστικού χώρου, όσο και στις εξέδρες. Αυτοί είναι οι μελλοντικοί ποδοσφαιρόφιλοι. Αν τους αναγκάσουμε να βλέπουν τους αγώνες από την τηλεόραση, (κάτι που ήδη έγινε για χιλιάδες φίλαθλους…), θα γίνουν οπαδοί του…καναπέ και σπάνια θα πηγαίνουν στο γήπεδο, οπότε τα σωματεία θα κλείσουν υπό το βάρος των εξόδων. Είναι αδήριτη ανάγκη να φέρουμε κοντά τους μικρούς και να θέσουμε σωστές βάσεις για να παραμείνουν για χρόνια στα γήπεδα μας.

Παράλληλα, οι ομάδες θα σταματήσουν να πληρώνουν και ζημιές που προκαλούν οι οπαδοί τους στα γήπεδα. Όταν δεν υπάρχουν αντίπαλοι οπαδοί, δεν θα υπάρχει λόγος να σπάνε καθίσματα, νιπτήρες, τουαλέτες, κεραμικά κλπ, γιατί δεν θα έχουν που να τα ρίξουν!!! Ξέρετε τι λογαριασμούς παίρνουν οι ομάδες, ειδικά μετά από εκτός έδρας ντέρμπι; Θα φρίξετε αν παραθέσουμε νούμερα…

Με άλλα λόγια, με σωστή διαχείριση της κατάστασης, αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο της απαγόρευσης στη μετακίνηση οπαδών στα ντέρμπι, το όφελος για τις ομάδες μπορεί να φθάσει και το μισό εκατομύριο ευρώ το χρόνο για την καθεμιά! «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη…», είπε ο Καλογήρου στον Κούρκουλο στη θρυλική ταινία «Λόλα», ακριβώς 51 χρόνια πριν, το 1964! Μια φράση που είναι πάντα επίκαιρη, ειδικά στις μέρες μας, που λόγω κρίσης έχουν σχεδόν εξαφανιστεί οι χορηγοί από το ποδόσφαιρο…

Βέβαια, το μέτρο αυτό βοηθά όχι μόνο οικονομικά, αλλά και στην πάταξη της εγκληματικότητας. Η αστυνομία θα έχει πολύ πιο εύκολο έργο και σε πολλά από τα παιχνίδια που επιστρατεύονταν συνήθως 250 και 300 αστυνομικοί, θα χρειάζονται μόλις 50-60 για να τηρήσουν την τάξη. Γεγονός που οδηγεί, τόσο το Υπουργείο Οικονομικών (που θα γλυτώνει την καταβολή υπερωριών), αλλά και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην υποστήριξη της πρότασης.

Ο…μόνος ίσως που δεν βολεύεται από την εισήγηση, είναι η ΚΟΠ (!), αφού θα σταματήσει να έχει τα τρελλά έσοδα τα οποία έχει σήμερα, από τις διάφορες ποινές της δικαστικής. Ωστόσο, θεωρώ πως αυτό μόνο για αστείο μπορεί να λεχθεί, γιατί οι παράγοντες της Ομοσπονδίας είναι οι πρώτοι που θα επικροτήσουν προτάσεις, όπως η υφιστάμενη, για να σταματήσει το κακό που γίνεται τελευταία στα γήπεδα.

Δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε στον κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο. Αντίθετα, θέλουμε να αυξήσουμε τον αριθμό αυτών που θα πηγαίνουν στις εξέδρες, αλλά να το κάνουν με πλήρη ασφάλεια και δεν πειράζει αν χάσουν τρία παιχνίδια εκτός έδρας κάθε χρόνο!

 

**Ο Μάριος Αταλιώτης είναι συνεργάτης του protathlima.com.

 

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 301965631
aris ΑΡΗΣ301938603
apoel ΑΕΚ 301884622
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 301776584
pafos ΠΑΦΟΣ 301758565
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3014610486
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 31111010438
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ31108133811
ael ΑΕΛ
3111614399
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ31109123910
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ3177172812
aez AEZ 31211181716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3148192015
doksa ΔΟΞΑ 3164212213
Advertisement