MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Τριάρα στον ΟΦΗ και… 3Χ3 ο ΠΑΟΚ!

Advertisement

Sponsored by quadcore

Ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω στο σκορ με γκολ του Παπαστεριανού, αλλά έδειξε χαρακτήρα και γύρισε το ματς με τον ΟΦΗ πριν το ημίχρονο με τέρματα των Μπίσεσβαρ και Μάτος, ενώ σκόραρε και ο Ζαμπά. Φωνάζει για πέναλτι στο 3′ ο “Δικέφαλος”.

Advertisement

Όλα… τούμπα τα έφερε στο «Γεντί Κουλέ» ο ΠΑΟΚ, ο οποίος βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αλλά αντέδρασε με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος και σκόραρε αλλά και «σέρβιρε» δις για τους Βραζιλιάνους του Δικεφάλου (Μάτος – Ζαμπά).

Οι φιλοξενούμενοι πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο Europa League και στο ματς πρεμιέρας των ομίλων απέναντι στην Τσέλσι την ερχόμενη Πέμπτη (20/9) ενώ ο ΟΦΗ, με όπλο την «καυτή» του έδρα, θα συνεχίσει το δικό του ταξίδι στη μεγάλη κατηγορία.

Το φιλμ του αγώνα:

Κόντρα στην εκπληκτική ατμόσφαιρα του «Γεντί Κουλέ», η μοναδική παραφωνία του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης. Με βαθιά μπαλιά, ο Μπίσεσβαρ βρήκε τον Ζαμπά αλλά ο Στρέζος είχε προλάβει να βγει, «γκρεμίζοντας» τον Βραζιλιάνο εντός περιοχής. Τόσο ο α΄βοηθός όσο και ο Διαμαντόπουλος δεν «είδαν» την παράβαση, δίνοντας συνέχεια στο παιχνίδι.

Αν και καλύτερος αγωνιστικά στα πρώτα λεπτά, ο Δικέφαλος δεν έκανε… αίσθηση επιθετικά, καταγράφοντας δύο υποψίες ευκαιριών με εκφραστή τον Μπίσεσβαρ. Όσο περνούσε η ώρα, ο ΟΦΗ έδειχνε να πατάει καλύτερα, ανεβάζοντας τις γραμμές του και μόλις στην δεύτερη τελική προσπάθεια, βρήκε και το πολυπόθητο γκολ.

Ο Μεγιάδο έμεινε εκτός, ο Παπαστεριανός μπήκε από το… παράθυρο και σκόραρε!

Η απουσία του Μιγκέλ Μεγιάδο από την αποστολή των Κρητικών, έφερε στα πλάνα του Νίκου Παπαδόπουλου, τον Παπαστεριανό, ο οποίος αντάμειψε με τον καλύτερο τρόπο τον προπονητή του. Στο 21΄ ο Κάνιας υπό την πίεση του Βουό, έχασε το κοντρόλ, ο Παπαστεριανός «έκλεψε» και σούταρε με το δεξί μέσα από την περιοχή, ανοίγοντας το σκορ στο «Γεντί Κουλέ» για το 1-0.

Ελ Καντουρί «σέρβιρε», Μπίσεσβαρ «εκτέλεσε»

Πάρα το αρχικό «μούδιασμα», ο ΠΑΟΚ οργανώθηκε άμεσα, πήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ωστόσο, φάνηκε πως αδυνατούσε να φτάσει με ορθολογική ανάπτυξη στα καρέ των γηπεδούχων. Τις δύο ομάδες δεν βοηθούσε και ιδιαίτερα ο ρυθμός του αγώνα καθώς υπήρχαν αρκετές διακοπές λόγω τραυματισμών.

Στις λογιστές φάσεις ωστόσο του α΄μέρους, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ φάνηκαν άκρως αποτελεσματικοί καθώς μετά το γκολ των γηπεδούχων, ήταν η σειρά του Δικεφάλου να εκμεταλλευτεί την δική του ευκαιρία. Στο 37΄ο Ελ Καντουρί βρήκε έξοχα τον Μπίσεσβαρ, ο Ολλανδός ξέφυγε από τον Νάστο και πλάσαρε για το 1-1.

Μάτος στο δεύτερο δοκάρι και…

Η ισοφάριση φάνηκε πως δεν ήταν αρκετή για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρήκε και το γκολ – ανατροπής από τον Λεονάρντο Μάτος, σε μια φάση που έχει αποδώσει πολλάκις για τους «ασπρόμαυρους». Στο 45+4′ ο Μπίσεσβαρ ανέλαβε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Μάτος πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και με «καρφωτή» κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στρέζου καθώς τόσο εκείνος όσο και ο Κοροβέσης δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν. Το 1-2 ήταν και το σκορ ημιχρόνου στο «Γεντί Κουλέ» προτού οι δύο ομάδες οδηγηθούν στα αποδυτήρια.

Μπίσεσβαρ για όλες τις δουλειές

Το β΄ημίχρονο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΠΑΟΚ καθώς οι φιλοξενούμενοι πήραν «αέρα» δύο τερμάτων και ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 1-3 με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να έχει συμβολή και στο τρίτο τέρμα των «ασπρόμαυρων». Με τη φάση να ξεκινάει από τα πόδια του Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ και Ζαμπά συνεργάστηκαν άψογα, με τον Βραζιλιάνο να τελειώνει υποδειγματικά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ στο 53΄. Σε απολογισμό πέντε τελικών, ο ΠΑΟΚ πέτυχε τρία γκολ, αποδεικνύοντας στην πράξη την αποτελεσματικότητά του. Αξίζει βέβαια να σημειώσει κανείς πως «μίλησε» και η κίνηση του Λουτσέσκου να φέρει στον άξονα τον Μπίσεσβαρ και να περάσει τον Ελ Καντουρί στα αριστερά.

Φουλ των αλλαγών

Βλέποντας τον ΠΑΟΚ να είναι αγκαλιά με το «τρίποντο», ο Νίκος Παπαδόπουλος προχώρησε σε δύο αλλαγές, ρίχνοντας μέσα στο γήπεδο τους Αραβίδη, Πλατέλλα και Κουτσιανικούλη, αποσύροντας τους Σάσι, Ντίνα και Νέϊρα.. Από την πλευρά του, ο Λουτσέσκου απάντησε με Βέρνμπλουμ, στην δεύτερη συμμετοχή του με τον Δικέφαλο στο στήθος και λίγο αργότερα, θέλοντας να «φρεσκάρει» την ομάδα του, επέλεξε τον Ουάρντα αντί του Ζαμπά.

Ίδιο σκηνικό μέχρι τέλους

Παρά την… όποια διάθεση των δυο ομάδων, το παιχνίδι φάνηκε πως είχε κριθεί μετά το τρίτο γκολ του Δικεφάλου και μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι στον φωτεινό πίνακα, με τον ΠΑΟΚ να κάνει το 3Χ3 στο φετινό πρωτάθλημα και τον ΟΦΗ να ανανεώνει το ραντεβού με τον κόσμο του για τα επόμενα παιχνίδια της Super League.

Συνθέσεις:

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Κυριακίδης, Κομεσίδης, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Παπαστεριανός, Νάστος, Νέϊρα (Κουτσιανικούλης 65΄), Ντίνας (Αραβίδης 54′ ), Σάσι (Πλατέλλας 54′), Βουό

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):  Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Κάνιας (Βέρνμπλουμ 62΄), Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί, Ζαμπά (Ουάρντα 69΄), Μπίσεσβαρ (Σάκχοφ 79′ ), Καρέλης

Τα πλάνα των προπονητών:

Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Παπαδόπουλος, τοποθετώντας τον Γιώργο Στρέζο κάτω από τα δοκάρια και τους Κυριακίδη, Κομεσίδη, Ποτουρίδη και Κοροβέση από τα δεξιά προς τα αριστερά. Παπαστεριανός και Νάστος ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Νέϊρα σε ρόλο οργανωτή και τους Σάσι-Ντίνα στα… φτερά της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Πάτρικ Βουό αποτέλεσε την επιθετική αιχμή των «ασπρόμαυρων» του Ηρακλείου.

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ και ο Ράζβαν Λουτσέσκου, με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Ζοσέ Μαουρίσιο και Χοσέ Κάνιας ήταν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, με τον Ελ Καντουρί σε ρόλο οργανωτή και τους Ζαμπά-Μπίσεσβαρ στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Νίκος Καρέλης βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης, στο ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ.

Αυτοί που έκριναν το ματς:

Ο Μανώλης Παπαστεριανός με όμορφο διαγώνιο σουτ έβαλε σε θέση οδηγού τον ΟΦΗ, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ να βρίσκει με ατομική ενέργεια, μετά από πάσα του Ελ Καντουρί το γκολ της ισοφάρισης, ενώ ο Λέο Μάτος για ακόμη μια φορά έκανε του… κεφαλιού του, δίνοντας το προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς.

Τη νίκη για τον ΠΑΟΚ «σφράγισε» ο Λέο Ζαμπά με εξαιρετικό σουτ από πλάγια θέση δεξιά, «κεραυνοβολώντας» την εστία του Γιώργου Στρέζου, σημειώνοντας παράλληλα το πρώτο γκολ του στο πρωτάθλημα της Super League.

Το ταμείο του αγώνα:

Στο πρώτο του ματς για το πρωτάθλημα μετά από τρία χρόνια, ο ΟΦΗ έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ για 37’, αποκτώντας το προβάδισμα με τον Παπαστεριανό, όμως στα κρίσιμα σημεία του αγώνα μίλησε η ποιότητα των παικτών του Δικεφάλου.

Λίγες ημέρες πριν το ματς με την Τσέλσι, ο ΠΑΟΚ έκανε το τρία στα τρία στο πρωτάθλημα της Super League, επικρατώντας του αξιόμαχου ΟΦΗ, με πειστική εμφάνιση και τους Μπίσεσβαρ, Μάτος και Ζαμπά να ανοίγουν… λογαριασμό.

Ο έλεγχος του διαιτητή:

Εύκολο απόγευμα χωρίς ιδιαίτερα δύσκολες φάσεις για τον Διαμαντόπουλο και τους βοηθούς του. Μοναδική παραφωνία η φάση στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης, μετά το «γκρέμισμα» του Ζαμπά από τον Στρέζο εντός περιοχής.

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 332166691
aris ΑΡΗΣ3319410614
apoel ΑΕΚ 332085682
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 331986653
pafos ΠΑΦΟΣ 3317610575
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3315711526
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 35151010558
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ36126144411
ael ΑΕΛ
3513814479
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ361210144610
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ3598183512
aez AEZ 35211221716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3668222614
othelos ΔΟΞΑ3684242813
Advertisement