MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Δημήτρης Μιχαήλ: «Ο Απόλλωνας οργανώνεται για να επιστρέψει»

Advertisement

Sponsored by quadcore

Ο Απόλλωνας Λεμεσού αποτελεί μία παραδοσιακή ομάδα στην κυπριακή καλαθόσφαιρα, με μεγάλη προσφορά προς το άθλημα από την ημέρα ίδρυσης του τμήματος. Κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο έγινε προσπάθεια τους «γαλάζιους» της Λεμεσού να κάνουν μία νέα αρχή, για να κτιστεί το καλαθοσφαιρικό τμήμα σε γερές βάσεις.

Advertisement

Η ιστοσελίδα της ΚΟΚ επικοινώνησε με τον νέο πρόεδρο του καλαθοσφαιρικού Απόλλωνα, κ. Δημήτρη Μιχαήλ, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων για την περσινή πορεία της ομάδας, αλλά και τον προγραμματισμό ενόψει του νέου πρωταθλήματος που θα ξεκινήσει μέσα στον Οκτώβριο.

«Πρωταρχικός στόχος του περσινού Απόλλωνα ήταν η έμφαση στο διοικητικό κομμάτι, στο να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις του στο ακέραιο, και έπειτα η ομαλή αγωνιστική πορεία της ομάδας. Θεωρώ αυτό είχε γίνει κατορθωτό, αφού είχε συσταθεί μία διοικούσα επιτροπή κάτω από την ομπρέλα του σωματείου. Από εκεί και πέρα σε σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα αρχικά ήταν πολύ αδύναμη και στην πορεία της αγωνιστικής χρονιάς βελτιώθηκε αισθητά. Παρόλα αυτά θα μπορούσε να έχει μία καλύτερη αγωνιστική εικόνα σε σχέση με τον τελικό απολογισμό.

Το γεγονός ότι για ένα χαμένο παιχνίδι (ήττα με 2-1 σκορ νικών στα προημιτελικά από τον ΑΠΟΕΛ) δεν προκρίθηκε η ομάδα στην ημιτελική φάση των πλέι-οφ, άφησε μια δόση πικρίας;

«Είναι πιστεύω κάτι το αυτονόητο ότι έμεινε μια πικρία, λόγω του ότι για ένα χαμένο παιχνίδι η ομάδα δεν προκρίθηκε στην ημιτελική φάση των play off. Ωστόσο παρά το ότι η γενική πορεία δεν ήταν η αναμενόμενη, η ομάδα μας άφησε αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον. Ήταν μια σαφής ένδειξη ότι οι στόχοι με τον σωστό προγραμματισμό θα μπορούσαν να εκπληρώνονταν.

Πρόσφατα έχει συσταθεί εταιρεία με το όνομα “Απόλλων Λεμεσού Καλαθόσφαιρα ΛΤΔ” από μία ομάδα νεαρών φίλων της ομάδας που θα διαχειριστεί το καλαθοσφαιρικό τμήμα του Απόλλωνα, κάτι που θεωρώ είναι η σωστή κίνηση για την ορθότερη και αμεσότερη διαχείριση του τμήματος».

Ο κ. Μιχαήλ αναφέρθηκε στη συνέχεια για το φετινό προγραμματισμό. Που βρίσκεται μέχρι τώρα;

«Ο προγραμματισμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη. Είναι γνωστό ότι έχει κλείσει το κεφάλαιο προπονητή και βοηθού προπονητή, ενώ έχουν ήδη συμφωνηθεί και κάποιοι κύπριοι καλαθοσφαιριστές. Εδώ πρέπει να αναφέρω ότι ο Απόλλωνας θα κινηθεί για την απόκτηση πέντε ξένων καλαθοσφαιριστών, οι οποίοι θα επιλεγούν βάση του τι θα ζητήσει ο προπονητής και με γνώμονα το διαθέσιμο κεφάλαιο».

Ο πρόεδρος του Απόλλωνα, έκανε μια αναφορά για τους στόχους που θα έχει η ομάδα του στο ερχόμενο πρωτάθλημα:

«Ο πρωταρχικός στόχος είναι να αλλάξουμε την αγωνιστική απόδοση των δυο τελευταίων ετών, που δεν ήταν αντιπροσωπευτική για τον Απόλλωνα. Αρχίζοντας από το διοικητικό κομμάτι, τώρα συντελείται μια πλήρης οργάνωση με την ανάλογη στελέχωση σε όλα τα επίπεδα και στα μετέπειτα χρόνια θα γίνει η φυσιολογική βελτίωση και στο αγωνιστικό μέρος. Τώρα αν αυτή η αλλαγή αρχίσει να φαίνεται αγωνιστικά από την προσεχή κιόλας χρονιά, αυτό φυσικά θα είναι κάτι το καλοδεχούμενο».

Πέραν της ανδρικής ομάδας, η νέα καλαθοσφαιρική εταιρία του Απόλλωνα θα έχει την ευθύνη για όλα τα τμήματα που διαθέτει η ομάδα.

«Με τη νέα εταιρεία πήραμε όλα τα καλαθοσφαιρικά τμήματα, ελπίζοντας ότι ο Απόλλωνας, θα είναι σε θέση να παράγει τα δικά του ταλέντα που θα τροφοδοτούν την πρώτη ομάδα αλλά παράλληλα όλος ο καλαθοσφαιρικός Απόλλωνας θα βρίσκεται κάτω από την ίδια ομπρέλα. Θεωρώ ότι ο Απόλλωνας πρέπει να μεγαλώσει και καλαθοσφαιρικά, καθώς είναι η δημοφιλέστερη ομάδα στην πόλη της Λεμεσού. Αυτό πρέπει να έχει το ανάλογο αντίκρισμα και στον τομέα της καλαθοσφαιρικής ανάπτυξης, δηλαδή στη δημιουργία των δικών του αυριανών καλαθοσφαιριστών. Γενικότερος στόχος είναι όπως ο Απόλλωνας να καταστεί ένα ολοκληρωμένο, αυτοσυντηρούμενο καλαθοσφαιρικό σωματείο».

Με σημαντικές διαφορές και την προσθήκη δύο νέων ομάδων θα ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος, με τον κ. Μιχαήλ να αναφέρεται στο νέο πρωτάθλημα:

«Από τη στιγμή που θα υπάρχουν οκτώ ομάδες στην ΟΠΑΠ Basket League, αυτό είναι ένα ευχάριστο γεγονός. Πιστεύω ότι αυτό θα τραβήξει το ενδιαφέρον των φιλάθλων μιας και κοινός στόχος μας, είναι όπως η καλαθόσφαιρα να ξαναπάρει τη θέση που πραγματικά της αξίζει στο γενικό φάσμα του κυπριακού αθλητισμού. Εδώ θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Απόλλωνας, είναι ανοικτός σε κάθε μορφή συνεργασίας με όλα τα σωματεία, όταν ο στόχος είναι το καλό του αθλήματος».

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 301965631
aris ΑΡΗΣ301938603
apoel ΑΕΚ 301884622
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 301776584
pafos ΠΑΦΟΣ 301758565
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3014610486
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 31111010438
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ31108133811
ael ΑΕΛ
3111614399
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ31109123910
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ3177172812
aez AEZ 31211181716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3148192015
doksa ΔΟΞΑ 3164212213
Advertisement