MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Απόδραση με τον «Φαραώ» στο 92′

Advertisement

Sponsored by quadcore

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης… στο ίδιο έργο θεατές με τον Πανιώνιο! Ο Χασάν με κεφαλιά λυτρώνει τον Ολυμπιακό στο 92′ και οι «ερυθρόλευκοι»… δραπετεύουν με «τρίποντο» από την Νέα Σμύρνη! Λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα ως οφσάιντ. Τράβηγμα φανέλας στον Μπουχαλάκη δεν δόθηκε πέναλτι!

Advertisement

Ο Ολυμπιακός έστω και με την ψυχή στο στόμα κατάφερε να αποδράσει από τη Νέα Σμύρνη κερδίζοντας στις καθυστερήσεις τον Πανιώνιο με 1-0 με τον Χασάν χρυσή αλλαγή και περιμένει τον ΠΑΟΚ μόνος πρώτος στην κορυφή με το απόλυτο των βαθμών. Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι το πάλεψαν είχαν τις φάσεις και δικαίως αισθάνονται ότι θα έπρεπε να φύγουν από τον αγωνιστικό χώρο με κάτι στα χέρια τους.

Πως ξεκίνησαν

Ο Ζοσέ Ανιγκό μετά την τραγική εμφάνιση του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ αποφάσισε να φρεσκάρει την μεσοεπιθετική του γραμμή με τους Τσιλούλη και Ντουρμισάι να παίρνουν θέση στην βασική ενδεκάδα σε μια προσπάθεια να γίνει περισσότερο επικίνδυνος. Ο Γάλλος τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-4-2 με τον Μανοϊλοβιτς κάτω από τα γκολπόστ και τους Κούρντι, Ντομίγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά. Κόρμπος και Κεϊτά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Σπιριντόνοβιτς (αριστερά), Τσιλούλης (δεξιά) την τετράδα της μεσαίας γραμμής με τους Μασούρα και Ντουρμισάι να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο.

Από την πλευρά του ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να μην αλλάξει πολλά στην ενδεκάδα του σε σχέση με το ματς με την Μπέτις αφού με εξαίρεση την είσοδο του Γκερέρο στην θέση του Χασάν, οι άλλοι δέκα ξεκίνησαν και με τους Ισπανούς. Σε σύστημα 4-2-3-1 ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Γιαννιώτη στο τέρμα και τους Ομάρ, Μεριά, Βούκοβιτς και Τσιμίκα στην άμυνα. Μπουχαλάκης και Καμαρά ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ποντένσε (αριστερά), Φορτούνη (ελεύθερο ρόλο) και Φετφατζίδη (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον φουνταριστό Γκερέρο.
Με φόρα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός μπήκε από το πρώτο λεπτό με στόχο να πετύχει το γρήγορο γκολ που θα τον βάλει οδηγό του αγώνα και θα έκανε πιο εύκολο το απόγευμά του στην Πλατεία. Και η αλήθεια είναι ότι το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι και απειλώντας τόσο από τα πλάγια (ο Τσιμίκας ανέβαινε αρκετά αφού ο Τσιλούλης δεν έδινε βοήθειες στον Κούρντι, ενώ και ο Παπαγεωργίου αντιμετώπιζε προβλήματα με τον Φετφατζίδη) όσο και από το κέντρο της άμυνα του Πανιωνίου (πολλά λάθη ο Μπανανά) δημιούργησαν τρεις πολύ καλές φάσεις για να προηγηθούν, αλλά ο Φετφατζίδης ήταν άστοχος.

Βγήκε μπροστά ο Πανιώνιος

Από το 20λεπτο οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να εμφανιστούν στον αγωνιστικό χώρο. Αρχικά ξεκίνησαν να πιέζουν περισσότερο τους μέσους του Ολυμπιακού μπλοκάροντας τον Φορτούνη, μειώνοντας κατά πολύ τους κινδύνους προς την εστία του Μανοϊλοβιτς, ενώ και στα άκρα ειδικά ο Τσιλούλης δεν επέτρεπε στον Τσιμίκα να ανεβαίνει. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, αφού δειλά δειλά έκανε αισθητή την παρουσία του στην εστία του Γιαννιώτη. Μέσα σε δύο λεπτά (20′-22′) ο Μασούρας παραλίγο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, με τους γηπεδούχους να κλείνουν καλά τα κενά (όταν αμύνονταν ο Μασούρας γινόταν ένα επιπλέον χαφ δίπλα στους Κεϊτά και Κόρμπο).

Οι Πειραιώτες δυσκελεύονταν στο επιθετικό 1/3 ενώ σιγά σιγά φαινόταν και η έλλειψη φρεσκάδας από το ματς με την Μπέτις. Έτσι, με εξαίρεση το σουτ του Γκερέρο στο 29′ που έγλυψε το δοκάρι του Πανιωνίου τα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου πέρασαν χωρίς ο Μανοϊλοβιτς να χρειαστεί να επέμβει.

Δυσκολεύοταν ο Ολυμπιακός, χτυπούσε στις αντεπιθέσεις ο Πανιώνιος

Στην επανάληψη ο Πανιώνιος ήταν αυτός που μπήκε φορτσάτος με στόχο να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό και παραλίγο να το πετύχει όταν στο 49′ ο Κόρμπος έχασε τεράστια ευκαιρία όταν νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Γιαννιώτη.

Ο Ολυμπιακός έδειχνε μπλοκαρισμένος και με τον Φορτούνη εκτός αγώνα δεν απειλούσε με τον Μαρτίνς να ρίχνει στον αγωνιστικό χώρο τον Νάτχο αλλάζοντας και την διάταξη της ομάδας του σε 4-3-3 σε μια προσπάθεια

Παρά την αλλαγή οι Πειραιώτες συνέχιζαν να μην μπορούν να επιτεθούν ορθολογικά, αφού τα άκρα τουήταν εγκλωβισμένα την ώρα που ο Πανιώνιος έβγαινε ταχύτητα στις αντεπιθέσεις εκμεταλλευόμενος τα κενά των Πειραιωτών. Σε μια τέτοια υποδειγματική αντεπίθεση στο 64′ ο Μασούρας βγήκε μόνος απέναντι στον Γιαννιώτη τον οποίο πλάσαρε σωστά για το 1-0 με τον βοηθό Σπυρόπουλο λανθασμένα να σηκώνει την σημαία για οφσάιντ.

Όλα για όλα ο Μαρτίνς

Ο Μαρτίνς τα έπαιξε όλα για όλα ρίχνοντας και τους Χασάν και Χριστοδουλόπουλο μήπως φτάσει στο γκολ, αλλά με εξαίρεση την φάση του Νάτχο δυσκολευόταν να κάνει φάσεις.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν με αιχμή δόρατος τον Σπιριντόνοβιτς από τα αριστερά είχαν άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Σέρβο να σκοράρουν αλλά τα δύο του σουτ στο 80′ και στο 82′ κατέληξαν μόλις άουτ. Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν ένα σουτ του Χασάν στο 85′ αλλά μέχρι εκεί. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι η πρώτη απώλεια βαθμών θα ερχόταν για τον Ολυμπιακό ο Χασάν στις καθυστερήσεις με ωραία κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή του Πανιωνίου έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ για να λυτρώσει την ομάδα του.

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 301965631
aris ΑΡΗΣ301938603
apoel ΑΕΚ 301884622
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 301776584
pafos ΠΑΦΟΣ 301758565
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3014610486
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 31111010438
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ31108133811
ael ΑΕΛ
3111614399
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ31109123910
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ3177172812
aez AEZ 31211181716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3148192015
doksa ΔΟΞΑ 3164212213
Advertisement