MC MEDIA NETWORK

ΑΕΖΑΕΚΑΕΛΑΝΟΡΘΩΣΗΑΠΟΕΛΑΠΟΛΛΩΝΑΣΑΡΗΣΔΟΞΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΟΘΕΛΛΟΣΟΜΟΝΟΙΑΠΑΦΟΣΙΣΠΑΝΙΑΙΤΑΛΙΑΑΓΓΛΙΑΕΛΛΑΔΑ
Advertisement

Τα «+/-» της ήττας από την ΑΕΚ

Advertisement

Sponsored by quadcore

Του Γιώργου Νικολάου

Advertisement

Αρκετά τα συμπεράσματα που αφήνει για την Ομόνοια η επόμενη μέρα της ήττας από την Λάρνακα και μέσα από τις επόμενες γραμμές θα προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά της εμφάνισης.

Κάνουμε αρχή με τα θετικά:

-Οι  πράσινοι έδειξαν ξεκάθαρη βελτίωση και σε αυτό τον αγώνα. Απέναντι σε μια ομάδα που έχει περισσότερα παιχνίδια, είναι πιο δεμένη αφού οι πλείστοι παίκτες αγωνίζονται μαζί για χρόνια και μάλιστα στην έδρα της, έδειξε απόλυτα οργανωμένη.

-Αμυντικά πέραν από εκείνη την στιγμή ανισορροπίας που έφερε το γκολ της ΑΕΚ, τα πήγε πολύ καλά. Έδειξε πως ανασταλτικά το επίπεδο είναι ψηλό απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο και απέδειξε πως η εικόνα με Αλκή και Ένωση δεν ήταν τυχαία.

-Τακτικά ήταν ολόσωστη ειδικά το πρώτο ημίχρονο. Έδειξε να ξέρει καλά τον αντίπαλο και τον περιόρισε αρκετά. Έβαλε πίεση από ψηλά, ανάγκασε την ΑΕΚ σε λάθη, έκλεισε τον Λαρένα που αποτελεί σημείο αναφοράς στην ανάπτυξη της ομάδας και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο μέρος να είναι εξαιρετικό από πλευράς εμφάνισης.

-Γενικά έδειξε ότι είναι στον σωστό δρόμο και πως ο χρόνος δουλεύει υπέρ της, ενώ ακόμη αρκετοί εντεκαδάτοι παίκτες δεν αγωνίστηκαν για διάφορους λόγους. Μιλάμε για τους Αλμπίν, Χριστοφή, Λόε, Ενρίκεζ, Γκαφούρ, Κούσουλο και άλλους.

-Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσία των Σοάρες και Γκόμεθ που κατάπιαν πολλά χιλιόμετρα και έκαναν αρκετή δουλειά στην μεσαία γραμμή.

-Ο Λόρα στο ντεμπούτο του έδειξε πως μπορεί να προσφέρει αρκετά τουλάχιστον αμυντικά. Περιόρισε αρκετά τον Ακοράν και τον Ασσούμπρε (άλλαξαν πλευρά). Θα μπορούσε να έχει περισσότερα ανεβάσματα επιθετικά, ωστόσο ίσως να είχε οδηγίες για αυτό. Θετικό το ντεμπούτο του και  σίγουρα θα έχουμε να δούμε περισσότερα αφού ήταν μόλις το πρώτο του παιχνίδι και ήταν κόντρα στην ΑΕΚ στην ΑΡΕΝΑ, ενώ ήρθε στην Ομόνοια τις πρώτες μέρες του μήνα.

-Έδειξε ομοιογένεια και να είναι δεμένη σαν ομάδα, κάτι που σε βάθος χρόνου θα φέρει όλα τα επιθυμητά αποτελέσματα.

– Στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα σε ντέρμπι, έδειξε να αγωνίζεται χωρίς φόβο, αλλά αντίθετα να της δίνει ώθηση η σημασία του αγώνα.

Πάμε και στα αρνητικά:

-Όσο είχαν την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο και τις ευκαιρίες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν και να φέρουν τα δεδομένα με το μέρος τους, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει πολύ την εξέλιξη του αγώνα. Αυτό το κεφάλαιο εμφανίστηκε και στα προηγούμενα παιχνίδια και θα πρέπει να λυθεί.

-Μετά το γκολ της ΑΕΚ έδειξαν ξεκάθαρα επηρεασμένοι και δεν κατάφεραν να βγάλουν την απαραίτητη αντίδραση. Εξάλλου λόγω της ασφυκτικής πίεσης που έβαλαν στο πρώτο μέρος, από ένα σημείο και μετά φυσιολογικά ήρθε και η κούραση.

-Οι αλλαγές δεν βοήθησαν ουσιαστικά. Ο Γκρίνιτζ μεν προσπάθησε να μπει στις φάσεις, ωστόσο Εντρένα και Αντόνια δεν κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δώσουν ώθηση στην ομάδα.

-Έκανε ορισμένα λάθη ο Βύντρα που θα μπορούσε να τα αποφύγει.

-Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν ξεκινούσε με στρωτό ποδόσφαιρο από πίσω να οργανώνει το παιχνίδι της και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιστρέφει εύκολα η μπάλα στην ΑΕΚ και να φέρνει τους πράσινους σε στάση άμυνας.

– Ο νεαρός Μόντες βοήθησε στο να κλείσουν σωστά οι χώροι στο πρώτο μέρος και στον περιορισμό του Λαρένα, ωστόσο δημιουργικά δεν φάνηκε ιδιαίτερα, ενώ έχει μια μικρή ευθύνη στο γκολ που δέχτηκε η ομάδα. Προφανώς και το σχόλιο αυτό δεν έχει να κάνει με την αξία του αφού για αυτή αναφερθήκαμε πολλές φορές με τα καλύτερα λόγια και ακριβώς για αυτό τον λόγο το κάνουμε, επειδή έδειξε να μπορεί να προσφέρει περισσότερα δημιουργικά.

– Ο Ντάρμπισαϊρ είναι ένας εξαιρετικός φορ που απαιτεί συγκεκριμένο τρόπο επιθετικής ανάπτυξης για να φτάνει η μπάλα σε αυτόν και να τελειώνει τις φάσεις. Θα πρέπει να βρει αυτό τον τρόπο η Ομόνοια για να αξιοποιηθεί καλύτερα ο Άγγλος φορ.

Κατέβασε το Protathlima App σε iOS & Android και πάρε τον αθλητικό κόσμο στο χέρι σου.

Ακολουθήστε το Protathlima.com στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Advertisement
Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Advertisement
Advertisement

BEST OF NETWORK

Advertisement
Advertisement
ΟΜΑΔΑΑΝΙΗΒ
A' ΟΜΙΛΟΣ
apoel ΑΠΟΕΛ 332166691
aris ΑΡΗΣ3319410614
apoel ΑΕΚ 332085682
omonoia ΟΜΟΝΟΙΑ 331986653
pafos ΠΑΦΟΣ 3317610575
anorthosis ΑΝΟΡΘΩΣΗ 3315711526
Β' ΟΜΙΛΟΣ7
apollon ΑΠΟΛΛΩΝ 35151010558
salamina ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ36126144411
ael ΑΕΛ
3513814479
ethnikos ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣ361210144610
karmiotisa ΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ3598183512
aez AEZ 35211221716
othelos ΟΘΕΛΛΟΣ3668222614
othelos ΔΟΞΑ3684242813
Advertisement